Home

ESTRENA DE LA "CANTATA A LA PROCESIÓN DEL SANTO ENTIERRO DE CREVILLENT"

El diumenge 27 de novembre, en l’església de Nuestra Señora de Belén de Crevillent, es va dur a terme un esdeveniment extraordinari i molt emotiu per a la cultura crevillentina. En un acte que va reunir a la pràctica totalitat de les masses corals crevillentines (“Coral Crevillentina”, cor “Amistad”, cor “Rabinos”, cor “Ruiz Gasch”, cor “Virgen de la Esperanza”, cor “Voces Graves” i “Orfeón Voces Crevillentinas”), acompanyades per la banda de la Societat “Unión Musical” de Crevillent, es va estrenar l’última composició del mestre Ramón Mas López: la Cantata a la procesión del Santo Entierro de Crevillent.

 

La Cantata està formada per 6 moviments, cada un d’aquestos dedicat a les imatges que participen en el Dissabte Sant crevillentí (la Convocatòria, el Cristo del Perdón y de la Buena Muerte, Virgen de las Angustias, Sant Sepulcre, Sant Joan Evangelista i Virgen de la Soledad), tot basant-se en les respectives lletres en els poemes que escrigué el crevillentí Manuel Polo Planelles. Els cors ja indicats, la “Unión Musical”, el rapsoda i solista Manuel Adsuar i els solistes Lali Manchón, Natalia Manchón i Diego Fuentes, interpretaren la Cantata, en la segona part del concert, sota la direcció del mestre Ramón Mas Soler.

En la primera parte va intervindre, en solitari, la banda de la Societat “Unión Musical” de Crevillent, dirigida pel seu mestre director Manuel Mondéjar Criado, i va interpretar els corals següents: Dusk, de Steven Bryant; Chorale Prelude, d’Alfreed Reed; Lux Aurumque, d’Eric Whitacre; i Choralia, de Bert Appermont.

La nau central del temple crevillentí va estar repleta de públic que, una vegada acabat el concert, premià la tasca del compositor, el lletrista i els intèrprets amb un aplaudiment calorós i prolongat.

L’acte fou organitzat pel cor “Voces Graves” de Crevillent, amb la col·laboració especial de la Regidoria de Cultura de l’Excm. Ajuntament de Crevillent, la parròquia de Ntra. Sra. de Belén de Crevillent, la Federación de Cofradías y Hermandades de Semana Santa de Crevillent, la Federación Coral de Crevillent i la Societat “Unión Musical” de Crevillent, amb el patrocinament del Grup Enercoop.

Joomlart