Home

ASSAIG GENERAL I CONCERT DE NADAL '11

El divendres 16 de desembre, en el nostre saló d’assajos, tindrà lloc un esdeveniment nou en la nostra Societat: un assaig general obert al públic. A partir de les 21:00, tot aquell qui vulga podrà acompanyar la nostra banda i l’Escolania de la Federació Coral de Crevillent en l’assaig general del Concert de Nadal.

El Concert de Nadal tindrà lloc el diumenge 18 de desembre, a l’Auditori de la Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó” de Crevillent, a les 12:00 hores, amb la col·laboració inestimable de l’Escolania de la Federació Coral de Crevillent.

Portada del programa del concert

En aquest mateix acte, es farà entrega de la medalla d’or de la Societat “Unión Musical” a Guillermo Mas Davó, pels seus 50 anys com a músic de la nostra banda. També es lliurarà un present als premiats en el II CONCURS DE DIBUIX organitzat per la nostra Societat. Per últim, s’obsequiarà amb un detall a tots els xiquets que participen en el concert - tant els de l’Escolania com els educands de la nostra escola de música-, per cortesia de la Regidoria de Cultura de l’Excm. Ajuntament de Crevillent.

Cartell del concert

I ja per a acabar, sobre el programa de l’acte, i en primícia per als lector de la nostra web, oferim a continuació les notes al programa escrites pel nostre mestre director, Manuel Mondéjar Criado.

CHORALE PRELUDE

Un dels compositors més interpretats en tot el món és l’americà Alfred Reed, i amb aquest coral demostra el seu domini de l’ofici presentant un tema insistent que apareix des del principi fins al final combinat amb multitut d’adornaments contrapuntístics i orquestrals.

LA QUINTESSENZA

La Quintaessenza és una proposta musical on, a través del número cinc, el compositor tracta d’arribar al fons de la qüestió musical, és a dir, la quina essència. El mestre holandés Johan de Meij utilitza estructures de cinc seccions, sèries de cinc notes, intervals de quintes i altres recursos tècnics relacionats amb aquest número. L’obra s’inicia amb una fanfàrria per a metalls (“Introduzione”) seguida d’una variant burlesca (“Capriccio”) per a arribar al nucli amb una secció lírica (“Airoso”). El motiu principal es transforma en una figura de marxa (“Alla Marcia”) i acabarà amb una reexposició del tema d’obertura (“Final”).

FANTASY VARIATIONS

Paganini (1782 - 1840) fou un notable compositor i un dels violinistes virtuosos més grans de tots els temps. El tema del seu Caprici en la menor per a violí ha sigut utilitzat per molts compositors, incloent-hi Liszt, Brahms, Rachmaninoff i Lloyd Weber. Exposat al principi de l’obra, el tema transcorre a través de la composició i apareix en seccions instrumentals, duets o solistes, amb diferents tempos, caràcters i intensitats. Tots els instruments de la plantilla de la banda tenen algun moment de protagonisme en alguna de les vint variacions que formen aquest gran treball d’orquestració de James Barnes.

LLUNA MEDITERRÀNIA

Aquesta obra juvenil per a cor i banda fou creada pel compositor d’Enguera, Teodoro Aparicio, l’any 2001 i es va convertir en l’himne de les trobades anuals de les escoles de la ESO. L’obra, de caràcter rítmic i alegre, precisa de la utilització de la percussió corporal per part del cor; a més, és clar, de les seues veus per a entonar la part central d’una bonica cançó que ens convida a reflexionar sobre la fraternitat, l’amor, la música i la pau.

CELTIC CHILD

Bert Appermont és un jove compositor belga, i amb aquesta obra ens presenta una composició dividida en tres parts, inspirada en la vida i l’experiència d’un xiquet. En la primera part se’ns sugereix el desenfrenament creatiu del xiquet amb una música virtuosa i dinàmica, dominada per una melodia sarcàstica. La segona part és una serena queixa contra la fredor del món i contra la injustícia que encara afecta tots els xiquests en el món. No obstant això, el xiquet mostra una increïble resistència i veu el futur amb esperança i alegria. Una frenètica dansa celta es desenvolupa en la tercera part, en un gran final que canta en veu alta la bellesa de totes les coses.

Joomlart