Home

CONCERT D'ESTIU

El divendres 20 de juliol, a les 20:30 hores, tindrà lloc en la Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó” de Crevillent el concert d'estiu de la banda de la nostra Societat, dintre de la XVII “Campanya de música als pobles” promoguda per l'Excma. Diputació Provincial d'Alacant.

En aquest concert interpretarem, en primer lloc, el pasdoble José Ramón, del mestre Ramón Mas López, recentment mort. Compost en 1987, aquest pasdoble va aconseguir el segon premi en el prestigiós certamen nacional de composició de música festera celebrat en la localitat d'Ontinyent. Està dedicat al seu primer nét, José Ramón Mas Davó, trombonista de la nostra banda. Iniciant el concert amb aquest pasdoble pretenem recordar i homenatjar el mestre Mas López, sense perjudici d'altres actes que puguin realitzar-se en el futur.

Tot seguit interpretarem Yiddish Dances, de l'anglès Adam Gorb, qui va saber captar magistralment en aquesta composició l'essència de la música jueva amb aquestes danses compostes en 1997 i dedicades al britànic director de banda Timothy Reynish pel seu 60 aniversari. Hi podem identificar clarament els Klezmer, típics músics jueus que es caracteritzen per imitar els recursos de la veu humana amb els seus instruments. D'aquesta manera podrem apreciar com els crits, plors o rialles impregnen aquesta obra d'un genuí caràcter hebreu al llarg dels seus cinc moviments.

La següent obra que podrà escoltar-se serà el ballet Caíd, de Saül Gómez. Per a celebrar l'ambaixada mora dels moros d'Ontinyent el passat 2011, la comparsa Kábilas va encarregar a aquest jove director i compositor la confecció d'una música que acompanyara el ballet que obria dit desfilada. Saül, a petició dels comparsistes, va utilitzar recursos musicals apareguts en la pel·lícula Cleopatra de Trevor Jones per a combinar unes belles orientalitzades línies melòdiques, amb un una ferma base rítmica que propicie la utilització de la dansa.

A continuació interpretarem Ivanhoe. La cèlebre novel·la homònima de Sir Walter Scott ha inspirat l'escriptura d'aquesta composició heroica, en la qual el compositor belga Bert Appermont no tracta de descriure la trama, sinó de recrear la tensió emocional i atmosfera d'aquesta història. L'obra es divideix en tres parts, encara que sense interrupció entre si: la primera reflecteix el sentit de l'honor i la dignitat del cavaller que lluita pels seus ideals. A continuació, s'expressa la dificultat de triar entre amor i lleialtat amb un tema de gran expressivitat melòdica. Finalment, sorgeix la tensió de la batalla, que es converteix en venjança personal entre Ivanhoe i el templari Brian, per a desembocar en un majestuós final on es combinen diversos temes apareguts en el transcurs de l'obra.

Finalment, i amb la col·laboració de la secció de veus greus de Coral Crevillenta, es podrà escoltar The Kings Go Forth, d’Edward Gregson. Aquesta obra composta en 1991 és el resultat de l'encàrrec rebut per la Royal Shakespeare Company per a crear una música que ajudara a desenvolupar una producció teatral que retrata la història de la monarquia anglesa des del regnat d'Enric IV fins a la mort de Ricard III. Per a això, el mestre Gregson divideix l'obra en tres parts: “L'Església”, iniciada per un leitmotiv de cinc notes que apareixerà durant tota la composició; “El Poble”, on la música tradicional irlandesa impregnarà tot el moviment; i “L'Estat”, caracteritzat per incorporar part de la música que va ser utilitzada originalment en el funeral d'Enric IV i en la coronació d'Enric V.

El concert està organitzat per la Societat “Unió Musical” de Crevillent i patrocinat per l’Excel·lentíssima Diputació Provincial d'Alacant. A més, contarà amb la col·laboració de l’Excel·lentíssim Ajuntament de Crevillent i de Coral Crevillenta, entitats a les quals la “Unión Musical” vol agrair enormement la seva ajuda en aquest i tants altres actes.

Joomlart