Home

CONCERT DE NADAL SOLIDARI

El diumenge 23 de desembre tindrà lloc el tradicional concert de Nadal de la nostra banda, a les 12:00 hores a l'auditori de la Casa Municipal de Cultura "José Candela Lledó" de Crevillent.

El concert d'enguany tindrà una peculiaritat: en col·laboració amb la Creu Roja, s'establirà una mena d’"entrada solidària", que consisteix que cada espectador pot portar al concert un quilo —o més— d'aliments no peribles, que després la pròpia Creu Roja s'encarregarà de distribuir entre les persones més necessitades. A més, la nostra Societat farà lliurament de 100 quilos d'aliments. I tot això per intentar que aquest Nadal siga un Nadal per a tothom.

A la part musical, el repertori a interpretar, sota la batuta del mestre director Manuel Mondéjar Criado, serà el següent:

· A FESTIVAL PRELUDE (Obertura, 1958) .............................................. Alfred Reed (1921 - 2005)

Alfred Reed va escriure aquesta composició per a commemorar el 25 aniversari del "Tri-State Music Festival", un prestigiós festival de música que se celebra a Oklahoma (USA) des de 1933. El caràcter fanfàrric de l'obra s'alterna amb un tema principal de gran bellesa melòdica, tractat com és habitual pel compositor americà Alfred Reed, amb un gran domini de l'orquestració.

· THE KINGS GO FORTH (Suite simfònica, 1991) ........................................ Edward Gregson (1945)

I. The Church; II. The People; III. The State.

Aquesta obra composta el 1991 és el resultat de l'encàrrec rebut per la "Royal Shakespeare Company" per a crear una música que ajudara a desenvolupar una producció teatral que retratara la història de la monarquia anglesa des del regnat d'Enric IV fins a la mort de Ricard III. Per això, el mestre Gregson divideix l'obra en tres parts, L'Església, iniciada per un leitmotiv de cinc notes que apareixerà durant tota la composició, El Poble, on la música tradicional irlandesa impregnarà tot el moviment, i L'Estat, caracteritzat per incorporar part de la música que va ser utilitzada originalment en el funeral d'Enric IV i en la coronació d'Enric V.

· MANUAL DEL PERFECTE INOPORTÚ (Suite, 1999) ..................... Joaquim L. Cano (1968)

I. El perfecte inoportú fa tard a classe; II. El perfecte inoportú trau una xulla (i el pillen); III. El perfecte inoportú s'enamora de la professora de biologia; IV. El perfecte inoportú juga a futbol en els corredors.

Aquesta obra del jove compositor d’Altea, va ser encarregada amb motiu del 25 aniversari de l'Institut de Batxillerat "Bellaguarda" de la mateixa localitat, i s’hi narren les peripècies quotidianes per les quals passa qualsevol adolescent en la seua època d'estudiant. Amb una original orquestració, aquesta divertida suite ens descriu en els seus quatre temps l'agonia de la cursa contra el rellotge per no arribar tard a classe, la tensió de l'alumne per traure una xulla en ple examen, que després d’assaborir la glòria de l'èxit, pateix la humiliació en ser finalment descobert, la clàssica història d'amor que tots hem cregut tenir amb aquella professora, i no podia faltar el clàssic partit de futbol pels corredors de l'institut.

· A DAY AT THE CIRCUS (1998) ........................................ James Curnow (1943)

Amb la participació del "Taller de Teatre" de Crevillent i d'alumnes de la nostra escola.

La versatilitat de James Curnow fa d'aquest compositor un dels creadors de música per a banda més prolífics de tots els Estats Units. Un dia al Circ és un dels més clars exemples de la música descriptiva, i podrem imaginar tots els seus protagonistes amb els seus diferents espectacles. Davant nostre la música ens presentarà a saltimbanquis i acròbates, funambulistes i equilibristes, feres i domadors, pallassos i fins i tot un intrèpid "home-bala" que solcarà la carpa del nostre particular circ.

· CAMINA MARIA............................................... Nadala Tradicional

· LOS REYES MAGOS CAMINAN................... Nadala Tradicional

Dues nadales tradicionals posaran fi a aquest concert. Els alumnes de Jardí Musical i Llenguatge Musical de l'Escola de Música, juntament amb la banda de la SUM de Crevillent, volen acomiadar conjuntament aquest concert amb la intenció de compartir amb tots els millors desitjos d'amistat i felicitat.

Aquest concert, en el qual comptem una vegada més amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Excm. Ajuntament de Crevillent, ha de servir per a gaudir de la música però, sobretot, per a aprofitar l'oportunitat de col·laborar amb els més necessitats mitjançant aquesta "entrada solidària" que, en forma d'aliments no peribles, demanen la Creu Roja i la "Unió Musical" a tots els assistents.

Bon Nadal i feliç any nou!

Joomlart