Home

CONCERT D'ESTIU 2013

El divendres 5 de juliol, a les 21:00 hores, tindrà lloc a la Casa Municipal de Cultura "José Candela Lledó" de Crevillent el "Concert d'estiu" de la nostra banda, dins la XVIII Campanya de "Música als Pobles" promoguda per l'Excma. Diputació Provincial d'Alacant.

Este és el primer concert que oferirem després de l'èxit collit a l'abril al Certamen Internacional de Bandes "Vila de la Sénia", on vam obtindre el primer premi i menció d'honor en la primera secció.


En el concert s’interpretarà, en primer lloc, el pasdoble Cielo andaluz, de Pascual Marquina, precisament en record del Certamen de la Sénia, ja que va ser el pasdoble de presentació interpretat a l'escenari tarragoní. El mestre Marquina va mostrar el seu gran talent musical de molt jove, primer com a cantant d'un cor de nens i més tard com flautí de la banda de música del seu poble, Calatayud. Després d’allistar en l'exèrcit va rebre una important formació acadèmica que el va portar a dirigir diverses bandes militars, i fins i tot fer-se càrrec de l'Orquestra del Teatre de la Zarzuela estrenant diversos títols de Ruperto Chapí, Jerónimo Giménez o Tomás Bretón entre d'altres. La seva gran producció com a compositor comprén nombroses marxes de processó, jotes, sarsueles, etc. però potser siga recordat pels seus celebèrrims pasdobles.

Tot seguit interpretarem La Forza del Destino, obertura composta el 1862 per Giuseppe Verdi, que va ser un dels compositors més influents en l'òpera italiana del segle XIX, amb la qual cosa commemorarem enguany el segon centenari del seu naixement. Estrenada a Sant Petersburg, La Forza del Destino compta amb una de les obertures més populars de tot el repertori operístic que l'ha portat a ser part de la literatura estàndard de les orquestres simfòniques, i la transcripció per a banda d'Eduardo Peris que s'interpretarà trasllada fidelment tot el seu caràcter robust i enèrgic combinat amb el lirisme dramàtic que el mestre italià era capaç de plasmar en les seues partitures.

La primera part finalitzarà amb La verbena de la Paloma, de Tomás Bretón. El 17 de febrer de 1894, es va estrenar al teatre Apolo (conegut com "la catedral del género chico") la sarsuela que anava a marcar un abans i un després en la història del gènere. El sainet líric, que en principi es va encarregar a Ruperto Chapí, va obtenir un extraordinari èxit que va portar a Tomás Bretón a triomfar tant en el món de la sarsuela com en l'operístic. Aquesta adaptació per a banda realitzada per Mariano San Miguel, correspon al primer quadre de la representació, el ​​qual comprèn el preludi instrumental (amb l'exposició dels principals temes de la sarsuela), el duo de l'apotecari don Hilarión i del comerciant don Sebastián, la romança de Julián "También la gente del pueblo... ", i les famoses seguidilles "Por ser la Virgen de la Paloma".

La segona part començarà amb Robin Hood, de Michael Kamen. L’adaptador Paul Lavender utilitza la banda sonora original del compositor americà Michael Kamen de la pel·lícula Robin Hood: Prince of Thieves, i desenvolupa una suite simfònica on reuneix els fragments més representatius del film, conjugant el tema principal amb les trepidants batalles en els boscos de Sherwood o els dolços fragments que envolten l'amor entre Lady Marian i el protagonista Robin Hood.

Finalment es podrà escoltar Charles Chaplin, una selecció que reuneix fragments de la música que va utilitzar Charles Chaplin en algunes de les seues pel·lícules, on en ocasions comptava amb la col·laboració de compositors com Delange, Wilson, Phillips o Parsons, i en altres moments era el propi Chaplin l'autor de la partitura. Una fantàstica adaptació per a banda de Marcel Peeters, que ens farà recordar pel·lícules com Temps moderns, Un rei a Nova York, La comtessa de Hong Kong, El Gran Dictador, El Noi o la inoblidable Candilejas.

El concert està organitzat per la Societat "Unión Musical "de Crevillent i patrocinat per l'Excel·lentíssima Diputació Provincial d'Alacant. A més, comptarà amb la col·laboració de l’Excelentíssim Ajuntament de Crevillent.

Joomlart