LA SOCIETAT Local Social

Local social

 

Des de la unió de “La Primitiva” i “La Filarmónica” el 1929, la nostra Societat Unión Musical s'ha allotjat en diversos immobles fins a arribar al magnífic edifici que gaudim en l'actualitat –un referent en el seu àmbit.

La “Unión Musical”, segons els testimonis dels nostres majors, va fer els seus primers passos en un local del carrer Guillermo Magro. No consten dades sobre les prestacions, titularitat o estructura de l'immoble però, segons sembla, la nostra societat hi va estar des del 1929 fins a l'inici de la Guerra Civil espanyola.

Després de la contesa civil, i ja amb total estabilitat, la “Unión Musical” es traslladà al carrer Sabia, que fa cantó amb el carrer Barco, a un local propietat d'Antonio Oliver, cedit en règim de lloguer. L'entrada principal estava en el carrer Sabia i la façana de darrere donava al carrer de Sant Josep. El local estava format per una sola estància que servia per als assajos de la banda i altres activitats relacionades amb la nostra societat. No seria fins als anys 50 del passat segle quan va arribar al dit local el servei d'aigua corrent –fins aleshores no en disposava, com tampoc no disposava de lavabos.

El 21 de desembre de l'any 1974 la “Unión Musical” inaugurà el seu nou local social en un immoble situat en el carrer San Joaquín. El local era de titularitat municipal i l'Excm. Ajuntament de Crevillent va cedir el seu ús a la nostra Societat. Tot i que el local no reunia les condicions òptimes, era notablement més adequat que l'anterior. Aquest estava distribuït en dues plantes: la primera servia de saló d'assajos, mentre que la segona contenia estàncies per a fer classes, a més d'espais per a l'arxiu i un traster.

El 6 de febrer del 1987 es va inaugurar un nou local social, en el carrer Ausiàs March, novament de titularitat municipal, cedit per l'Excm. Ajuntament de Crevillent a la “Unión Musical”. Anteriorment l'immoble albergava el parvulari del Parquet. El local tenia un pati d'entrada i una sola planta, distribuïda en saló d'assajos, oficina, arxiu, dues aules (una d'aquestes utilitzada com a traster) i un xicotet saló social.

Actualment, i després de la demolició de l'antic edifici del carrer Ausiàs March, la “Unión Musical” compta amb una de les més modernes instal·lacions quant a locals socials. Aquest edifici fou inaugurat el 21 de novembre del 1998 i fou obra dels arquitectes crevillentins José Antonio Maciá i Enrique Manchón. La “Unión Musical” gaudix d'aquest magnífic edifici en règim de cessió, ja que és propietat de l'Excm. Ajuntament de Crevillent.

El local social està dividit en 2 plantes, estructurades inicialment de la forma següent: en la primera planta trobàvem 3 aules per a donar classe, 2 cabines d'estudi, un saló social, l'arxiu musical i el saló d'assaig; mentre que la segona planta estava formada per una aula/sala de juntes, una cabina d'estudi, una musicoteca i un despatx.

Durant l'estiu de 2011, i gràcies a la mútua colaboració entre l'Excm. Ajuntament de Crevillent i la Societat “Unión Musical”, es va dur a terme una reforma en el local social. Mitjançant tal reforma s'ha ampliat l'arxiu musical a costa d'una de les dues cabines d'estudi i, en la planta superior, s'hi han afegit 3 noves aules, amb la qual cosa es pot assumir el constant creixement del número d'alumnes que es matriculen en l'escola de música.

En resum, i després d'haver passat per diverses “cases”, en l'actualitat la Societat “Unión Musical” posa al servei del poble de Crevillent i dels amants de la música unes instalacions modernes amb més de 650 m2, on poden aprendre l'art de la música i desenvolupar de forma pràctica el seus coneixements.